Copywriting | Grund- och fortsättningskurser


Vill du arbeta som copywriter? Eller utveckla de kunskaper inom copywriting du redan har? Hos Göteborg Design finns rätt utbildning för dig. Oavsett om du vill lära dig grunderna i copywriting eller få extra stimulans i ditt yrke får du chansen att utveckla dina färdigheter hos oss.

Vi erbjuder kurser i små grupper vilket ger dig möjlighet att utvecklas som copywriter – i din yrkesroll såväl som på ett kreativt plan. På din kurs får du bland annat träna på att formulera texter som når sin målgrupp på ett effektivt och inspirerande sätt.

Tillsammans med våra duktiga kursledare i Göteborg får du chansen att känna skaparglädje och komma vidare i yrket. De delar gärna med sig av sina tips och erfarenheter som copywriters!

Kursfakta

En termin fördelat på 12 kvällar, kl. 18.30 - 21.00.

Kursstart i september och februari. 

Sista ansökningsdag för kursen ser du i PDF:en kursinfo.

Innehåll

Kurserna syftar till att ge insikt och grundläggande kunskap i konsten att skapa “säljande copy”, alltså kommunikation som når rätt målgrupp och som får avsedd effekt. Kurserna baseras därför på att lösa kommunikationsuppgifter för kända och existerande företag och varumärken. 

Begrepp som t.ex. varumärkesstrategi, positionering, koncept och copy-plattform tas upp och förklaras. Kurserna är praktiskt inriktad och genomförs huvudsakligen genom gruppövningar men även enskilt, med uppgifter att lösa till nästkommande lektion.

Fortsättningskursen är en fördjupning av det grundkursen tar upp.